Rawatan jerawat yang terbaik (best acne treatment)


Ok, tahu tak minyak kelapa ni memang minyak yang ajaib. Salah satu keajaibannya adalah ia dapat merawat dan mencegah jerawat dengan sangat berkesan dan terbaek. Memang awesome!!  Sangat2 terbaik tapi kenapa ramai yang tak tahu. Sebabnya minyak kelapa ni kan semulajadi. Ramai yang boleh produce. Tak macam krim jerawat yang lain, ada nilai2 komersial. Masing2 ada formula tersendiri dan masing2 nak pertahankan cakap dia punya lagi baik. padahal banyak bahan kimia je. Kulit jadi kering dan tak berseri lagi. 

Ok, Jerawat ni biasanya dialami oleh remaja. Selalunya jerawat akan mula berkurang bila kita dah semakin dewasa. Tapi ada jugak yang jerawatnya tak hilang2 sampai ke tua. Jerawat ni sebenarnya oleh pemakanan yang tidak betul, genetic, hormone, tekanan dan juga jangkitan.


Kenapa saya cakap minyak kelapa ni cara rawatan yang terrbaik untuk jerawat? 
1.      Minyak kelapa mengandungi sifat2 antibakteria, antikulat, anti-oksida dan anti-mikrob yang membantu melawan jangkitan jerawat dan membantu mencegah kerosakan. ciri2 penyembuhan dan melawan jangkitan yang kuat ini adalah sama dengan ciri-ciri yang terdapat dalam susu ibu. (susu ibu kan kita dah tahu memang superb dalam melawan jangkitan dan menyalurkan antibodi pada bayi). Ciri-ciri ini juga membantu untuk melawan jerawat yang disebabkan oleh jangkitan dan membantu untuk menyembuhkan dan menyuburkan kulit serta memastikan ia sihat.
2.      Minyak kelapa membantu untuk menenangkan keradangan yang sering dialami oleh jerawat yang teruk, dan membantu untuk mengurangkan kulit yang merah dan kering.
3.      Asid lauric, caprylic dan capric, dan Vitamin K dan E yang terdapat dalam minyak kelapa membantu mencegah parut jerawat daripada membentuk dan membantu untuk mengurangkan parut2 yang sedia ada. Sesiapa yang ada parut jerawat perlu sapu minyak kelapa pada parut dan parut jerawat akan berkurangan dari masa ke masa
4.      Menggunakan minyak kelapa boleh mengurangkan jerawat yang sedia ada dan mencegah pertumbuhan jerawat
5.      membuat kulit secara keseluruhan sihat, lebih padat dan lebih bertenaga. 
6.      membantu untuk membuang sumbatan pada pori2 kulit (unclog pores)
7.      meningkatkan metabolisme yang mana peningkatan metabpolisme dapat membantu mengimbangi hormon yang menyebabkan jerawat.  untuk ini kita kena minum/makan
Seperti yang kita tahu, terdapat banyak sangat ubat atau rawatan jerawat di pasaran. Kebanyakan nya menggunakan bahan kimia yang kuat/keras yang  bertindak dengan membuang minyak/lembapan pada kulit lalu kulit pun jadi kering dan tidak bermaya. minyak kelapa adalah semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya yang sering mengeringkan kulit.
Rawatan jerawat menggunakan minyak kelapa adalah yang terrrbaik untuk jerawat.minyak kelapa adalah 100% semula jadi, dan tidak mengandungi bahan kimia, pengawet atau bahan tambahan.Bukan itu saja, minyak kelapa membantu untuk menguatkan kulit, menjadikan ia lebih sihat dan berseri.Rawatan jerawat menggunakan minyak kelapa yang terbaik adalah yang menggunakan minyak kelapa yang organic dan virgin.  So, jawapan nya adalah minyak kelapa yang saya jual ni. virgin dan organic. Kita panggil dia extra virgin coconut oil (VCO)
extra virgin coconut oil

So, bagaimana cara nak guna VCO ni untuk treatment jerawat?
Memang ada cara yang khusus ya untuk rawat jerawat dengan vco ni. saya dah kumpul data2 mereka yang berjaya merawat jerawat ni  (melalui pembacaan blog peribadi luar Negara dan disesuaikan dengan iklim Negara kita). insyaAllah sape2 yang beli produk untuk jerawat ni dengan saya, saya akan consult anda dengan betul. Tentang cara penggunaan vco utk jerawat ni, satu perkara saya nak bagitahu , Ketika pertama kali menggunakan minyak kelapa untuk jerawat, ia boleh menyebabkan peningkatan dalam jerawat kerana ia menarik kekotoran daripada kulit. Walau bagaimanapun, selepas sapu minyak kelapa dalam masa satu atau dua minggu, jerawat akan berkurangan dan selalunya akan hilang sepenuhnya. Ingin dapatkan lebih tips, hubungi saya ya.


Jap, belum habis lagi, sabun ni boleh dijadikan sebagai facial cleanser untuk menghilangkan jerawat. memang berasaskan kelapa dara dan ada campuran herba2 terutamanya kunyit.

sebagai pencuci muka

Sekarang ni semua nak organic kan? Jom2 cuba. Jangan beli produk jerawat yang bagi kulit menggelupas dan putih melepak tu. Memang cantik tapi serius kejap je awak kesan dia. Bila dah stop, kulit makin teruk, berjeragat dan bermacam2 masalah lagi. Kalau kita continue pakai pulak, kulit akan jadi terlalu nipis, jadi berkedut dan berjeragat juga. Pecayalah. Sebab tu sekarang ni orang tekankan semulajadi tu terbaik.. Cuma kta kena bersabr menanti hasil.satu set kat bawah ni rm 49 sahaja.

set merawat jerawat semulajadi

UNTUK CARA2 ORDER, KLIK SINI

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *