Cara Untuk Meluruskan Rambut Secara Semula Jadi dengan mudah

Terdapat pelbagai ramuan semulajadi yang digunakan di seluruh dunia untuk meluruskan rambut. Antaranya:

  • Gabungan minyak zaitun dan telur
  • Gabungan susu dan madu
  • Gabungan santan kelapa dan jus lemon
  • Rawatan minyak panas

 

Memilih untuk meluruskan rambut secara semulajadi adalah pilihan yang TERBAIK kerana ia menjadikan rambut sangat sihat dan lembut.  Ramuan2 yang digunakan juga membekalkan pelbagai nutrien-nutrien penting untuk rambut  lantas menjadikan rambut lebih muda dan sihat sempurna.

294330-17815-41

Sumber gambar (google image): 4 petua meluruskan rambut secara semulajadi

 

Jika rambut anda keriting, wavy atau mengerbang, anda mungkin pernah mencuba pelbagai kaedah meluruskan rambut. Malangnya, banyak relaxers kimia dan pelurus rambut (straighteners) boleh menyebabkan kerosakan seperti rambut bercabang dan putus, lalu menjadikan rambut anda kelihatan teruk daripada yang berlaku sebelum ini. Selain itu, anda mungkin telah cuba menggunakan perkakas panas seperti flat iron untuk membantu mengurangkan keriting halus rambut anda. Flat iron boleh menyebabkan kerosakan yang lebih kepada rambut yang telah diluruskan secara kimia. Ini semua fakta dari TeenHealth. Dengan penggunaan semua kaedah2 ini, rambut anda semakin rosak, bermasalah, gugur dan botak.

Merisaukan bukan?

Tapi…

“ cara2 semulajadi tu nampak begitu leceh dan mencomotkan! :(”

“Ada ke cara yang lebih praktikal untuk meluruskan rambut secara semulajadi? :(”

“Macamana nak buat? Ada panduan yang lengkap tak?”

“Lagi satu, betul2 berkesan ke? Emm”

Mungkin persoalan2 di atas bermain di minda.

Ya, atas sebab itu, kami ingin membantu anda meluruskan rambut secara semulajadi dengan MUDAH dan BERKESAN. Menarik bukan? Ya, sangat2 menarik 🙂

Kami membantu anda meluruskan rambut secara semulajadi dengan

  • Cara yang sangat senang dan tidak comot lansung
  • Panduan penggunaan yang lengkap dengan keberkesanan maksima
  • Terbukti berkesan dengan ratusan testimoni sejak tahun 2012

Cara untuk meluruskan rambut secara semulajadi yang paling MUDAH adalah dengan menggunakan dua produk kami iaitu Vegourz Hair Tonic dan Extra Virgin Coconut Oil.

 

xx

Vegourz Hair Tonic dan Extra Virgin Coconut Oil

 

Vegourz Hair Tonic

Secara ringkasnya, VEGOURZ HAIR TONIC adalah tonik rambut untuk pemakaian setiap hari. Ia adalah minyak kelapa dara bermutu tinggi yang dicampur dengan herba2 dan essential oil untuk menambahkan khasiat, menghilangkan bau kelapa dan memberikan bau yang menyegarkan. Kandungan minyak kelapa dara dan herba2 (lihat label) dalam Produk  VEGOURZ HAIR TONIC ni adalah sangat sesuai untuk orang yang berambut keriting. Pemakaian produk ini untuk rambut keriting menjadikan rambut lembap dan jatuh.

Sebenarnya, hasil gabungan herba2 tertentu dengan minyak kelapa dara telah digunakan di seluruh dunia sebagai cara alami untuk meluruskan rambut. kami paparkan kepada anda serba sedikit untuk menambahkan keyakinan anda

“Coconut oil in its unrefined state can help you straighten your hair naturally, without heat or chemical damage, especially if you have particularly coarse, curly hair. According to Aroona Reejhsinghani in her book “Be Your Own Beautician,” coconut oil discourages curling of your hair and leaves curls less defined. Massaging warm coconut oil into your scalp followed by massaging a bit of water into your hair before bedtime will help you comb out the curls. PLAIT YOUR HAIR AS TIGHTLY AS POSSIBLE before you go to sleep and BRUSH straight in the morning.”(Read more: http://www.livestrong.com/article/222009-non-damaging-ways-to-straighten-)

Atau boleh baca juga di sini http://www.buzzle.com/articles/straighten-hair-naturally.html
“Application of coconut milk and lemon juice is effective not only in controlling curls, but also in alleviating the problem of dandruff. First, grind a coconut in a blender, and add lemon juice to it. Keep this mixture in the refrigerator for a few hours. After sometime, you will observe a layer of creamy foam on the top of the container. Now, apply this foam to your hair and keep your head covered with a hot towel for about 45 minutes to 1 hour. After this, wash your hair with a mild shampoo and let it dry completely. This would not only straighten the curls, but will also add a lustrous shine to your hair.”

Hanya pamkan VEGOURZ HAIR TONIC pada tangan dan apply rata pada rambut! Sangat senang di bawa kemana2 sebab konsep botol nya memang tak buat minyak meleleh serta berbau harum dan segar. Boleh pakai 24 jam! Sangat senang menggunakannya. Anda tidak perlukan rawatan di salun lagi. Rambut anda akan sihat dengan penggunaan yang berterusan. Serahkan rambut anda kepada tonik ini secara total.

 

Vegourz Extra Virgin Coconut Oil

VEGOURZ EXTRA VIRGIN COCONUT OIL pula mengandungi 100% minyak kelapa dara berkualiti premium tanpa sebarang campuran. Digunakan untuk rawatan minyak panas (HOT OIL TREATMENT) bagi meningkatkan pengaliran darah pada kulit kepala serta merawat kerosakan rambut. Pada suhu yang sedikit tinggi, ia dapat menyerap ke dalam rambut dengan lebih dalam. Penggunaannya adalah setiap MINGGU dan OPTIONAL (hanya tambahan) untuk sesiapa yang berkeinginan melakukan treatment pada rambut seminggu sekali.

 

 

Kami sangat komited menjadikan impian anda satu realiti. Dengan pembelian produk VEGOURZ, kami sertakan panduan mendapatkan rambut lurus secara maksima. Ia merangkumi:

  1. Panduan menggunakan produk untuk kesan optima (cara dan masa yang sesuai)
  2. Panduan bershampu
  3. Shampoo yang sesuai digunakan
  4. Pantang-larang (jangan rebond, warnakan dsb)
  5. Kesan buruk teknik rebonding (jangan sesekali berfikir untuk melakukannya)

 

Kesemua panduan2 ini kami sediakan dalam penulisan yang sangat ringkas serta amat mudah difahami. Kami memahami kekangan masa anda. Dengan pembelian produk kami, anda bukan saja dapat meluruskan rambut anda secara semulajadi, malah

  1. Menyihatkan rambut secara keseluruhan
  2. Menghalang/mengurangkan keguguran rambut
  3. Meningkatkan pertumbuhan rambut
  4. Meluruskan rambut secara semulajadi
  5. Merawat kelemumur
  6. Mengelakkan rambut mengerbang
  7. Mengelak dan merawat kutu
  8. Mengelak dan merawat uban

14677240_1430816603599228_5753270295431479296_n1

 

“Pengalaman saya menggunakannya sebanyak 4 botol (280ml), rambut memang makin lurus (tapi tidak seperti rebonding ). Tonik ni merubah rambut saya yang kerinting halus  kepada kerinting kasar yang lebih menarik” idani aziz, 33 tahun (penulis)

“saya nak buat testimony sikit, saya dah pakai setahun lebih.. result dia memang terbaik… rambut memang makin lurus tapi bukan macam teknik rebonding tu tapi lurus macam ikal.. pastu rambut dah tak frizzy dah.. uban pun hilang, rambut jadi lembut.. kalua dulu bangun tidur mesti kena sikat rambut yang berserabai… sekarang tidak lagi.. btw thanks you for creating ths suck product” –Mr M

Banyak lagi testimoni2 lain anda boleh lihat disini : https://goo.gl/XAMTrv atau di sini : KLIK

Kami tidak melakukan sebarang rekaan, pemalsuan atau pengubahsuaian pada testimoni2 tersebut kerana ianya adalah suatu bentuk penipuan serta tidak patuh syariat. Kami sudah 5 tahun beroperasi (sejak 2012) dan respon2 pengguna adalah sangat penting bagi kami untuk kelansungan dan penambahbaikan produk kami.

Suka kami nak ingatkan disini, bahan semulajadi memerlukan kesabaran dan konsistensi dan janganlah mengharapkan hasilnya secepat teknik rebonding. Sebenarnya teknik rebonding tu akan mendedahkan rambut kita pada bahan kimia/sintetik yang lama kelamaan menjadikan ia gugur dan botak. Percayalah

 

2

 

Akhir kata, Jom tukar rambut yang rosak dan mengerbang kepada rambut yang sihat dan lebih lurus. Yakinlah pada khasiat alam semulajadi. Sifat hakiki nya perlahan tetapi berkesan.

KLIK LINK INI UNTUK WHATSAPP TERUS TANPA PERLU SAVE NOMBOR:

http://GardenHerbsShop.wasap.my

Atau hubungi 016-6111543 untuk maklumat lanjut.

Untuk melihat produk-produk kami yang lain boleh lihat di sini : KLIK

Untuk melihat cara pembelian boleh KLIK di sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *