Cara menjaga rambut keriting, kusut dan mengerbang.

6 larangan untuk si rambut keriting

 

“Kadang-kala kita terlalu sibuk untuk mengubah apa yang ada pada kita tanpa kita cuba memahami nya, menjaganya dengan baik dan mengelakkan sesuatu yang menyakitinya. Bukan saja pada manusia begitu juga pada apa2 yang kita sayangi termasuklah rambut kita.

Jom kita tengok apakah perkara2 yang perlu dielakkan untuk rambut keriting. Kami senaraikan 6 perkara yang sangat kritikal untuk anda elak jika ingin mendapatkan rambut keriting yang sihat dan cantik.

Pertama: sikat rambut ketika kering!

 Rambut keriting sangat senang untuk kusut dan antara perkara yang paling teruk anda lakukan adalah menyikat rambut anda ketika ia kering!

Menyikat rambut yang kering boleh menyebabkan rambut rosak dan bercabang!

Bila rambut anda kering, semburkan sedikit air dan kunci air tersebut dengan menyapu VEGOURZ HAIR TONIC selepas itu.

Gunakan tangan atau sikat yang bergigi jarang sahaja ok!

Usaha tersebut membantu anda mengekalkan rambut yang panjang dan sihat.

Kedua: gunting ketika rambut basah.

 Takda masalah pun sebenarnya gunting bila2. Tapi jika anda menggunting rambut ketika basah, bila dia dah kering, style rambut anda akan jadi lain. Sangat lain.

 So, jangan gunting rambut dalam keadaan basah. Dan lagi satu, jangan guna razor untuk rambut keriting kerana rambut anda akan mengalami kerosakan pramatang dan paten pertumbuhan rambut akan jadi ganjil.

 

Ketiga: shampoo terlalu kerap!

 Rambut keriting secara semulajadinya adalah kering. Bila shampoo minyak semulajadi pada rambut akan hilang dan membuatkan rambut jadi kering dan mengerbang. Bila anda shampoo (seminggu sekali je ye) tumpukan pada kulit kepala sahaja . Yang hujung hujung rambut tu biar sabun lalu macamtu je. Tak payah gosok-gosok

Apa pun shampoo yang anda guna, focus pada akar saja dan biarkan air bilasan mengalir pada hujung rambut.

Lagi satu seeloknya larutkan shampoo di dalam cawan berisi air dahulu baru tuang pada rambut

Pernah dengar tak no-poo atau low-poo? Semua tu kaedah-kaedah mencuci rambut tanpa shampoo yang di cadangkan untuk rambut keriting untuk menjaga minyak semulajadi pada rambut demi mengekalkan rambut yang cantik. (kami tak gunakan teknik itu. Terpulang pada anda ikut keselesaan)

Keempat: tidak melakukan rawatan minyak panas

 Rawatan minyak panas menggunakan minyak semulajadi tertentu dapat menghilangkan dan menghalang kerosakan pada rambut. Dengan pembelian produk kami, kami akan ajar anda langkah demi langkah.

 

Kelima: tidak mengunci kelembapan rambut

 Sentiasa sapu produk rambut yang melembap dan anti mengerbang.

Penting sangat kerana rambut keriting cenderung kepada kering dan mengerbang. Vegourz hair tonic lah jawabnya. Selain dari melembap, ada banyak lagi kebaikan lain

Sembur air sikit lepastu sapu vegourz hair tonic. Marvellous!

 

Keenam: jangan lawan kekeritingan rambut anda.

 Peluk dan sayangilah dia seadanya. Jangan ubah ok.

Kalau anda rebonding, anda ubah dia. Anda paksa dia berubah, anda tidak menyayangi dan tidak menghargai.

Yang terpenting, sayangi rambut anda.

Setkan dalam minda  bahawa rambut keriting adalah cantik jika kita jaga dia betul-betul. Kita tahu dia cenderung kering. So, kita kena rawat dan lembapkan selalu. Kalau rambut keriting ni tak cantik, takkan jadi trend kan?

 Akhir kata,

 “Embrace your curls, and treat them well”

“Hargai kekeritingan rambut anda dan jaga dia betul2”

Kami membantu anda menyihatkan, melembutkan dan meluruskan rambut semulajadi

 

Dengan setiap pembelian produk rambut vegourz, anda akan dapat:

Kami sudah beroperasi 4 tahun dan sangat komited memastikan anda dapat hasil yang terbaik.

Whatsapp 014-3131543  (www.wasap.my/60143131543 ) untuk sebarang pertanyaan lanjut.

Jangan lupa like facebook kami di : https://www.facebook.com/GardenHerbsShop/

Dan Follow Kami di Instagram : https://www.instagram.com/vegourzhairtonic/

Untuk melihat produk-produk kami yang lain boleh lihat di sini : KLIK

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *